BES
Biyogazdan elektrik üretimi, hayvan ya da bitki atıkları gibi organik atıkların doğal bir dönüşüm olan “anaerobic digestion” sürecine sokularak bu süreçten iki ayrı ürün elde edilmesine dayanır. İlk ürün biyogaz denilen, gaz motorundan elektrik üretilmesini sağlayan temiz gaz; ikinci ürün ise tarlalarda kullanılmak üzere yüksek kaliteli gübredir. Biyokütle ile biyogaz enerji santralleri arasındaki fark; biyogaz santrallerinde üretilen gazın, atıkların fiziksel olarak gerçekten yakılması ile ortaya çıkmasıdır. Atıkları yakmak için kullanılan kazan kömürlü termik santrallerdeki kazanların aynısıdır. Dolayısıyla biyokütle santrallerinde her türlü çöp ve atık yakılabilir.
Biyogaz çevreye karşı duyarlı bir enerji kaynağıdır. Bu yüzden gelişen koşullarda çevre kirliliğinin önlenmesinde yeşil yakıt olarak bilinen organik madde kökenli biyogaz kullanımı daha önemlidir. Biyogaz üretimi için kullanılan ham maddeler tarımsal arazilerde üretildiği için, tarımsal işletmelerde gerek seraların ve iskan yapılarının ısıtılmasında gerekse traktörlerin yakıtı olarak kullanılmasında önemli bir fayda sağlayabilmektedir. Bu şekilde kullanılan biyogaz işletme maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaktadır.
BC
ORGANİK
KATI
GÜBRE
ISI
HAMMADDE GİRİŞİ
ELEKTRİK
TARIMSAL
SIVI
GÜBRE
ÇÜRÜTÜCÜ TANKLAR
BİYOGAZ
BİYOGAZ / BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ
BME ENERJİ, biyogaz enerjisi santral sistemleri için en başta stratejik ortaklık ve hizmet sözleşmesinden, detaylı alan analizi, imar için izin şartları ve çevre onaylarını hazırlama hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca hammadde analizi ve karakterizasyonu ve bu veriler doğrultusunda biyogaz tesisi simülasyonu ile enerji üretim değerlendirmelerinin yapılması ve uygun ölçekli yatırım tespitinin yapılması aşamalarında tam hizmet vermektedir.
PROJELERİMİZ
TEKİRDAĞ BİYOKÜTLE 10 MW
TEKİRDAĞ / TÜRKİYE
PAZARCIK BİYOKÜTLE 8 MW
MARAŞ / TÜRKİYE
EDİRNE BİYOKÜTLE 10 MW
EDİRNE / TÜRKİYE